Efekti za bazene

PODVODNA RASVJETA – REFLEKTORI

U većini bazena reflektori su neizostavni element, skoro da i nema bazena koji nije osvijetljen sa podvodnim reflektorom,tako da se reflektori mogu smatrati i osnovnom opremom bazena. Rasvjeta bazena stvara poseban ugođaj, posebno noću.

  • Halogena podvodna rasvjeta
  • LED rasvjeta
  • LED rasvjeta u više boja

PROTUSTRUJNO PLIVANJE

Ovaj uređaj omogućuje plivanje u mjestu,a također i izvanrednu masažu tijela. Princip rada uređaja je vrlo jednostavan. Unutar ugradbenog elementa i maske koji se ugrađuju u stijenku bazena se nalaze istrujna i usisna mlaznica. Uključivanje i isključivanje uređaja vrši se pritiskom na pneumatski prekidač koji se nalazi na masci uređaja. Na masci uređaja se također regulira i količina zraka na mlaznici.

HIDROMASAŽA

Ovaj uređaj radi na sličnom principu kao i uređaj za protustrujno plivanje. Pojedini dijelovi tijela se masiraju koristeći snagu vodenog mlaza. Sustavi se sastoje od jedne ili više mlaznica. Sustav se uključuje preko pneumatskog gumba koji mora biti korisniku dostupan, a također kao i kod protustrujnog plivanja može se regulirati jačina mlaza i količina zraka.

ZRAČNA MASAŽA – GEJZIR

Zračna masaža, tzv. gejzir je sustav pomoću kojeg se pod pritiskom u bazensku vodu, pomoću puhala upuhuju velike količine zraka. Pri tom se stvaraju zračni mjehurići koji sw podižu prema vodenoj površini, stvaraju osjećaj “lebdenja” i bestežinskog stanja tijela u vodi. Mlaznica se ugrađuje u podu bazena,a puhalo se uključuje pomoću pneumatskog gumba montiranog na dostupnom mjestu.

SLAP

Vodeni slap za bazen je također jedan od efekata koji će Vaš bazen učiniti atraktivnijim.Osim lijepa izgleda slap služi za masažu vrata i ramena,jer ukoliko je slap dovoljno visok voda koja pada djeluje slično kao i hidromasaža. Slap se uvijek namjesti uz rub bazena na način da voda pada u bazen.

LJESTVE I RUKOHVATI

Bazenske ljestve omogućuju jednostavniji izlazak iz bazena. Ljestve su standardno su izrađene iz INOX materijala. Na gazištima je posebna protuklizna zaštita koja spriječava proklizavanje prilikom ulaska ili izlaska iz bazena. U našoj ponudi imamo ljestve različitih oblika,dimenzija,sa različitim brojem i vrstom gazišta,ovisno o željama kupaca. Rukohvati također omogućuju jednostavan izlazak ili ulazak u bazen,ali se također koriste za odmor plivača,pri vježbanju u vodi,uz hidromasažne uređaje,uz konstrukcijske stepenice,mogu se montirati uz rub bazena,na stubište betonskog bazena,iznad ljestvi.

FITNES U BAZENU

Bazen ne mora služiti samo za plivanje i odmaranje. Ukoliko se ne želite u svom bazenu samo odmarati,već iskoristiti vrijeme i za fizičku aktivnost,uz kupnju fitness opreme namijenjene za korištenje u vodi, uz plivanje se možete baviti trčanjem, vožnjom bicikle. Ako se bavite turizmom i iznajmljujete svoje apartmane, fitnes u vodi će Vam biti interesantna dodatna ponuda. Potražnja za spravama za vježbanje u vodi posljednjih godina je sve veća. Vježbe u vodi učinkovitije od onih na suhom. Pri vježbanju u vodi  koristi se otpor vode, a to dovodi do veće potrošnje kalorija. našoj ponudi imamo razne sprave za vježbanje u bazenu, ipa trake za trčanje, bicikle